Charlton Lane community recycling centre

Charlton Lane community recycling centre

Charlton Lane community recycling centre has been redeveloped to turn it into a modern, state of the art recycling facility. The work to revamp and extend Charlton Lane community recycling centre, Shepperton, was completed in December 2009.

The improvements were carried out to make it easier for Surrey householders to recycle. SITA Surrey is keeping the community recycling centre open during the redevelopment work to ensure minimal disruption to customers.

The improvements include:

  • Expansion of the existing site
  • Additional parking spaces and an improved traffic flow system
  • The creation of a split level site to give easy access to the recycling containers, eliminating the need for steps
  • A large area dedicated to green waste

In an effort to be as green as possible 'eco sand' made from recycled glass brought into Charlton Lane has been used during the build as an alternative to sharp sand. Concrete and soil excavated during the works will also be used in the build as fill material.

The Charlton Lane site is being further improved as part of the Eco Park development.

Main links

You are here

Personal tools